Wat is een fietsverzekering en hebt u die nodig?

U weet waarschijnlijk dat het kopen van een nieuwe auto of vrachtwagen een dure aangelegenheid kan zijn. U weet misschien niet, echter, dat de kosten van het verzekeren van die nieuwe set wielen kan net zo fors zijn. De gemiddelde jaarlijkse kosten van de autoverzekering in de VS is $ 1.200 per jaar. Dat is een hoop geld om verzekeringsmaatschappijen tevreden te houden, maar het hoeft niet zo te zijn. Nieuwere en meer betaalbare alternatieven bestaan voor degenen die bereid zijn om een aantal voordelen op te geven om geld te besparen op de premies. We zullen al uw opties hieronder te verkennen, maar eerst, hier is een kort overzicht van auto vs fiets verzekering:

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering is een vorm van aansprakelijkheidsverzekering die je beschermt bij een aanrijding waarbij een ander gewond raakt of andermans eigendom beschadigd wordt. Het is belangrijk te weten dat een fietsverzekering niet wettelijk verplicht is. Sommige fietsers kiezen ervoor om het aan te schaffen omdat het hun risicoblootstelling kan verlagen. Fietsverzekering kan worden onderverdeeld in twee soorten van de dekking: wettelijke aansprakelijkheid en medische betalingen dekking. Met wettelijke aansprakelijkheid bent u verantwoordelijk voor het betalen van de schade veroorzaakt door uw nalatigheid. Als u iemand verwondt tijdens het fietsen en deze dekking niet hebt, kunt u worden aangeklaagd voor schadevergoeding. Medische betalingen dekking is een letsel-specifieke verzekering die de medische kosten van de andere persoon dekt als u schuld heeft aan het ongeval.

Hoeveel kost een fietsverzekering?

De prijs van de fiets verzekering zal variëren op basis van verschillende factoren, met inbegrip van uw leeftijd, rij-ervaring, locatie en de waarde van uw fiets. De gemiddelde jaarlijkse kosten van $ 1.670 voor het verzekeren van een fiets, volgens een 2018 rapport van ValuePenguin. Verzekeringsmaatschappijen gebruiken vaak uw leeftijd, locatie en de waarde van uw fiets om te bepalen hoeveel dekking u moet kopen. Als u bijvoorbeeld een jongere fietser bent in een gebied met veel verkeer, zult u waarschijnlijk een hogere aansprakelijkheidslimiet aangeboden krijgen dan een oudere, minder frequente rijder in een gebied met weinig verkeer. Maar ongeacht uw leeftijd of locatie, moet u bereid zijn om meer te betalen voor de dekking dan iemand die ervoor kiest om een auto te rijden.

Is een fietsverzekering de moeite waard?

Zoals alle verzekeringen is het belangrijk te onthouden dat een fietsverzekering geen zekerheid biedt. Als u betrokken raakt bij een ongeval met schuld, zult u de schade of verwondingen uit eigen zak moeten betalen, tenzij u een aanvullende dekking hebt. Uiteindelijk is de beslissing om al dan niet een fietsverzekering af te sluiten een financiële beslissing. U moet een berekening maken om te zien hoeveel u zou kunnen besparen door een verzekering aan te schaffen, vergeleken met het slechtste scenario van een ongeval zonder verzekering. Een goede vuistregel is om voldoende dekking te kopen om de waarde van uw fiets te dekken. U kunt de waarde van uw motor vinden door een online taxatiesite zoals Kelley Blue Book of NADA te bezoeken. Als uw fiets $ 2.000 waard is en u koopt slechts $ 1.000 aan dekking, dan laat u zich blootstellen aan een financieel verlies als er iets met uw fiets gebeurt. Als u medische betalingen dekking, dat $ 1.000 kan ook laat je bloot financieel als je gewond raakt in een crash.

Wat zijn de voordelen van een fietsverzekering?

– Je bent gedekt voor verwondingen of schade aan anderen als gevolg van een ongeval. Als iemand anders schuld heeft aan een ongeval, zal uw dekking voor medische kosten hen helpen hun kosten te dekken. Als u schuld heeft, zal uw polis de schade aan anderen dekken. – U bent gedekt als uw fiets wordt gestolen. Als iemand uw fiets steelt, kunt u mogelijk een claim indienen om hem te vervangen. Dit geldt echter alleen als u voldoende dekking heeft. – Je bent gedekt als je fiets beschadigd raakt bij een natuurramp. Veel polissen bieden ook dekking als je fiets wordt beschadigd door een overstroming of aardbeving. – Je bent gedekt als je fiets beschadigd raakt bij een aanrijding. Als iemand u van achteren aanrijdt en schade aan uw fiets veroorzaakt, zal uw polis u helpen de reparaties te dekken. – Je bent gedekt als je tijdens het fietsen wordt aangereden. Als een andere bestuurder u aanrijdt terwijl u rijdt, kunt u mogelijk een claim indienen om uw medische kosten en reparaties aan uw fiets te helpen dekken. – Je bent gedekt als je een familielid hebt die fietst. Sommige polissen laten u familieleden toevoegen tegen een kleine vergoeding.

Uitsluitingen en voorbehouden van de fietsverzekering.

– U moet de genoemde rijder zijn. Als u overweegt een fietsverzekering voor een gezinslid af te sluiten, houd er dan rekening mee dat de genoemde berijder de fietser moet zijn. – Uw polis dekt mogelijk niet alle soorten fietsen. Uw polis kan beperkingen hebben op het soort fietsen dat wordt gedekt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat alleen fietsen op de weg of mountainbiken wordt gedekt. – Uw polis kan een kilometerbeperking hebben. Sommige polissen hebben een kilometerlimiet voor hoeveel u kunt rijden voordat ze stoppen met uitbetalen. – Sommige staten vereisen dat u een polis heeft. In sommige staten zijn fietsers verplicht een fietsverzekering te hebben. Als u in een van deze staten woont, moet u een polis aanschaffen. – Mogelijk moet u een premietoeslag betalen als u jonger bent dan 25 jaar. Als u jonger bent dan 25 jaar, moet u mogelijk een premietoeslag betalen om een polis af te sluiten. – U kunt uw fiets niet verzekeren tegen diefstal. Diefstal is het enige type schade waartegen u zich niet kunt verzekeren.

Het laatste woord: Is een fietsverzekering de kosten waard?

Uiteindelijk is de beslissing om een fietsverzekering af te sluiten aan jou. Maar voor je beslist, is het belangrijk te weten wat je verzekering dekt en wat niet. En als je toch bezig bent, zorg er dan voor dat je de best mogelijke deal krijgt. Kijk rond, vergelijk prijzen en ontdek welke bedrijven de beste tarieven bieden. Mogelijk kunt u uw premies verlagen of meer dekking krijgen voor minder geld. Wanneer u klaar bent om te winkelen voor de verzekering, is het belangrijk om te onthouden dat u uw dekking niet kunt kiezen op basis van de kosten van de premies alleen. Je moet ook overwegen welke dekking je krijgt voor die prijs. Als je vergelijkt beleid, zorg ervoor dat al deze factoren in aanmerking te nemen.

Kop 1