Waarom u uw bestelwagen moet verzekeren: Een gids voor wat u kunt doen

Als u een klein bedrijf hebt en goederen of werknemers moet vervoeren, kan de aankoop van een bestelwagen de ideale oplossing zijn. In plaats van een bestelwagen te huren telkens wanneer u die nodig hebt, is de aankoop van een eigen bestelwagen op lange termijn financieel zinvol. Maar omdat er zoveel verschillende kosten mee gemoeid zijn, kan het bezit van een bestelwagen ook een eerste schok veroorzaken. Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen beschikbaar om uw bestelwagen te beschermen. Geen enkel beleid is geschikt voor iedereen, maar weten wat voor soort dekking beschikbaar is zal u helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij de aankoop van een beleid.

Wat u moet weten over het verzekeren van uw bestelwagen

Bestelwagens worden meestal geclassificeerd als bedrijfsvoertuigen. Dit betekent dat ze bedoeld zijn voor commerciële doeleinden, zoals het vervoer van goederen of werknemers. Het verzekeren van een bedrijfsvoertuig kan echter aanzienlijk duurder zijn dan het verzekeren van een standaardvoertuig. Bij het verzekeren van uw bestelwagen, zal u gevraagd worden om informatie te verstrekken over hoe en waar u van plan bent om de bestelwagen te gebruiken. Dit kan het niveau van de dekking die u wordt aangeboden en de prijs van uw beleid te bepalen.

VAN verzekering eisen

Bij het kopen van een verzekeringspolis kunt u kiezen uit een groot aantal dekkingsopties. Weten welk type verzekering u nodig heeft is de eerste stap naar het vinden van het juiste beleid voor u. De minimale hoeveelheid verzekering die wettelijk vereist is, hangt af van uw staat. U kunt ook in staat zijn om uw dekking te verhogen boven het minimum als u uitgebreide activa of een hogere nettowaarde. U kunt uw bestelwagen te beschermen met standaard auto verzekeringen, maar dit type van de dekking is niet ontworpen voor commerciële voertuigen. Dit betekent dat je niet hetzelfde niveau van bescherming als u kunt met commerciële verzekering te krijgen.

Van botsing verzekering

Dit type van de dekking helpt betalen voor reparaties aan uw bestelwagen als het wordt beschadigd in een botsing. Terwijl u meestal botsing dekking kan toevoegen aan uw standaard auto beleid, is het niet aanbevolen voor bestelwagens gebruikt voor commerciële doeleinden. Commerciële botsing dekking dekt alleen schade aan uw bestelwagen in een botsing met een ander commercieel voertuig. Als uw bestelwagen is in een botsing met een ander voertuig, kan botsing dekking laat je financieel verantwoordelijk voor reparaties aan het andere voertuig. Dit laat je met een paar opties. Je zou kunnen kopen botsing dekking voor zowel uw bestelwagen en het andere voertuig. Je zou ook kunnen hopen dat de eigenaar van het andere voertuig betaalt voor de reparaties uit eigen zak.

Van diefstal verzekering

Commerciële diefstal dekking zal u vergoeden nadat uw bestelwagen is gestolen. Zonder deze dekking, zou je verantwoordelijk zijn voor de volledige kosten van het vervangen van uw bestelwagen als het werd gestolen. Hoewel sommige soorten standaard autopolissen een basisdekking tegen commerciële diefstal omvatten, wordt dit niet aanbevolen voor eigenaars van bestelwagens. Dit type dekking beschermt u alleen als de bestelwagen wordt gestolen vanaf uw oprit of vanuit een garage. Het dekt het busje niet terwijl het op de weg is. De commerciële diefstaldekking van de standaardpolis is niet voldoende om u te beschermen als de bestelwagen voor commerciële doeleinden wordt gebruikt.

Verzekering huurauto terugbetaling

Deze dekking vergoedt u voor de kosten van het huren van een bestelwagen terwijl uw bestelwagen in de winkel staat voor reparaties. Het is vaak opgenomen als onderdeel van uw botsing of commerciële auto beleid. Als uw bestelwagen is beschadigd bij een ongeval, kunt u meestal een claim indienen om huurauto vergoeding toegevoegd aan uw beleid. Dit kan u toelaten om te voorkomen dat het betalen uit eigen zak om een busje te huren, terwijl uw bestelwagen is in de winkel.

Slotwoorden

Het bezitten van een bestelwagen is een grote investering, dus het beschermen ervan met de juiste verzekering is essentieel. Er zijn vele soorten verzekeringen beschikbaar, dus het vinden van de juiste dekking voor uw behoeften kan helpen om uw bestelwagen jarenlang beschermd te houden. Of u nu een nieuwe bestelwagen koopt of er al een hebt, het is belangrijk om uzelf te beschermen met de juiste verzekering.

Kop 1