Waarom u een autoverzekering nodig hebt – uw informatieblad over wat de verzekering dekt en waarom

Wanneer u een auto koopt, moet u overwegen hoeveel autoverzekering geschikt is voor uw situatie. Iedereen heeft een andere financiële situatie, dus er is niet één correct antwoord. Sommige mensen kunnen krijgen door met de minimale hoeveelheid van de verzekering vereist door hun staat, terwijl anderen kunnen willen investeren in meer uitgebreide dekking om hun vermogen en gemoedsrust te beschermen. Als je niet zeker weet hoeveel autoverzekering je nodig hebt, zal dit artikel u helpen beslissen welk type van de dekking zinvol is voor uw situatie. Lees verder om alles te weten te komen wat u moet weten over autoverzekeringen, inclusief wat het dekt en waarom u het nodig heeft.

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering is een contract tussen u of de eigenaar van uw voertuig en de verzekeringsmaatschappij. Het is ontworpen om u te beschermen tegen financieel verlies als u een ongeluk krijgt dat niet uw schuld was, of schade door vandalisme aan uw voertuig. Verzekeringsmaatschappijen verdienen geld door klanten een maandelijkse premie in rekening te brengen en vervolgens minder dan het volledige schadebedrag uit te betalen. De premies worden berekend op basis van uw risico op een claim en de daaruit voortvloeiende kosten voor de verzekeringsmaatschappij. De kosten van autoverzekering dekking hangt af van uw rij-geschiedenis, type voertuig, waar u woont, en hoeveel dekking u wilt. Het minimum bedrag vereist door uw staat kan niet genoeg zijn om u, uw passagiers of uw vermogen adequaat te beschermen als je in een ongeval.

Autoverzekering Dekking

De meest elementaire component van elke auto verzekering is aansprakelijkheid dekking, die betaalt voor de schade die u veroorzaakt aan anderen en hun eigendommen. Aansprakelijkheidsdekking – Dit is het minimum bedrag van de verzekering die u moet hebben. Het dekt medische rekeningen en andere kosten als je in een ongeval. Medical Payments Coverage – Deze dekking betaalt voor medische rekeningen die u of uw passagiers oplopen na een ongeval, ongeacht wie de schuldige was. De meeste staten vereisen dat u dit type van de dekking te hebben. Uninsured/Underinsured Motorist Coverage – Deze dekking beschermt u als een bestuurder die niet verzekerd is of niet genoeg verzekering heeft u raakt, of als u iemand raakt die niet verzekerd is. Sommige staten vereisen deze dekking. Andere soorten auto verzekering dekking omvatten: Schade aan eigendommen – Dit dekt schade aan andermans eigendom in geval van een ongeval. Collision – Dit betaalt voor reparaties aan uw auto als je in een ongeval. Comprehensive – Dit dekt schade aan uw auto als gevolg van vandalisme, het weer, of andere gebeurtenissen. Rental Reimbursement – Dit betaalt voor een huurauto als uw auto in de garage staat na een ongeval. Roadside Assistance – Dit dekt slepen en andere diensten in geval van een defect aan de auto.

Hoeveel autoverzekering heeft u nodig?

Het is belangrijk om de hoeveelheid dekking te bepalen die u en uw bezittingen adequaat zal beschermen. Helaas is er geen eenvoudige regel die voor alle situaties geldt. De beste manier om te bepalen hoeveel dekking je nodig hebt is om een “wat als” scenario te doen. Vraag jezelf af wat je zou verliezen als je in een ongeval, en wat het zou kosten om uw auto te repareren. Dan, denk na over hoeveel het zou kosten om schade aan andermans eigendom te repareren, en zorg ervoor dat u rekening houden met eventuele medische kosten die u zou kunnen maken. U kunt kiezen voor een dekking die u beschermt tegen het ergste scenario. Bijvoorbeeld, als u activa zoals een huis dat in gevaar zou kunnen zijn in het geval van een auto-ongeluk, zult u willen ervoor zorgen dat u voldoende dekking om ze te beschermen.

Welk type autoverzekering heeft u nodig?

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen de werkelijke auto verzekering dekking en het minimum bedrag vereist door de wet. Zorg ervoor dat u begrijpt wat elk type dekking doet, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw situatie. U kunt overwegen om extra dekking te krijgen als u bijzonder veel vermogen heeft dat in gevaar kan komen bij een auto-ongeluk. Verplichte dekking – U moet aansprakelijkheidsdekking, medische betalingen dekking, en onverzekerd / onderverzekerd automobilist dekking. Optionele Dekking – U kunt botsing en uitgebreide dekking te kopen, of voeg ze toe aan uw beleid als een add-on. Collision/Comprehensive – Dit dekt schade aan uw auto als het krijgt in een ongeval. Rental Reimbursement – Dit dekt de kosten van een huurauto terwijl uw auto in de winkel is na een ongeval.

Tips voor het vinden van de juiste autoverzekering

Winkel rond – Dit kan u geld besparen op uw beleid en bieden u tal van opties om uw specifieke behoeften te voldoen. Overweeg om de paar jaar van bedrijf te veranderen – U moet rondkijken om er zeker van te zijn dat u nog steeds een goede deal krijgt. Herzie uw polis jaarlijks – Zorg ervoor dat u begrijpt wat uw polis dekt en wat niet. Herzie uw dekkingslimieten – Herzie uw dekkingslimieten elk jaar om ervoor te zorgen dat u voldoende gedekt bent. Krijg een offerte online – U kunt gratis offertes online te krijgen van meerdere aanbieders. Don’t assume you can’t get better coverage – Als u een slechte of gemiddelde rij-geschiedenis of als u een hoge nettowaarde, kan het een uitdaging om betaalbare dekking te vinden. Zorg ervoor dat u begrijpt wat uw staat vereist – Sommige staten hebben verschillende eisen dan anderen.

Autoverzekering FAQ

Hoeveel kost een autoverzekering? Afhankelijk van uw polis, kunnen verzekeringstarieven oplopen van $50 tot meer dan $1000 per maand. Hoe lang duurt een autoverzekering? De meeste autoverzekeringen worden maandelijks verlengd. Hoe vind ik een betaalbare auto verzekeringsmaatschappij? Winkel rond en krijg citaten online om de beste deal voor uw situatie te vinden. Kan ik mijn autoverzekering opzeggen? Ja, maar zorg ervoor dat u de polis annulering proces te begrijpen. Kan ik een autoverzekering krijgen als ik een DUI/DWI heb? Dat hangt af van de wetgeving in uw staat. Kan ik een autoverzekering krijgen als ik een tiener ben? Ja, maar wees bereid om meer te betalen voor de polis. Wat gebeurt er als ik een betaling mis? Uw beleid zal waarschijnlijk worden geannuleerd, en je moet het proces opnieuw beginnen. Wat is het verschil tussen een botsing en een uitgebreide verzekering? Collision verzekering dekt reparaties aan uw auto in het geval van een ongeval. Een uitgebreide verzekering dekt schade als gevolg van bijvoorbeeld vandalisme of natuurrampen. Heb ik zowel botsing als uitgebreide dekking nodig? Ja, u heeft beide nodig om u te beschermen tegen mogelijke schade aan uw auto.

Conclusie

U moet altijd bereid zijn om te gaan met de kosten in verband met autobezit, dus zorg ervoor dat u voldoende verzekeringsdekking. Als je ooit hebt gevoeld verward of onzeker over het bedrag van de dekking die nodig is, moet dit artikel hebben opgeruimd elke verwarring. Nu u een beter begrip hebt van wat de autoverzekering dekt en waarom u die nodig hebt, bent u beter voorbereid om een geschikte polis te kiezen.

Kop 1