Opstalverzekering: Wat op te nemen in uw huurbeleid

Als u een appartement, appartement of huis huurt, voelt dat misschien niet als de ideale plek om waardevolle spullen te bewaren. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om te huren in plaats van te kopen. Volgens de NFSA in Canada woont nu bijna een derde van de Canadezen in een huurwoning. Dat is goed nieuws voor mensen die liever huren dan kopen. Het slechte nieuws is dat huren niet gepaard gaat met veel van de voordelen die huiseigenaren krijgen bij een hypotheek. Er zijn geen belastingvoordelen en er wordt geen eigen vermogen opgebouwd zoals bij de aankoop van een huis. In plaats daarvan moet u elke maand huur betalen zonder de garantie dat uw huisbaas de huur niet kan verhogen wanneer hij dat wil of u eerder dan verwacht wegstuurt. Als de laatste huurperiode korter is dan de eerste huurperiode en er geen optie tot verlenging is, dan kan dit een teken zijn dat uw verhuurder de woning snel wil verkopen.

Huurdersverzekering uitgelegd

Een huurdersverzekering is een gespecialiseerde polis die ontworpen is om uw bezittingen te beschermen in geval van schade of diefstal. In tegenstelling tot een verzekering voor huiseigenaren, is deze uitsluitend bedoeld voor huurders en biedt deze geen bescherming tegen schade of verlies aan het gebouw zelf. Mensen verwarren de huurdersverzekering vaak met de verzekering van een verhuurder of beheerder. Deze polissen dekken het gebouw en/of de woning zelf. Als u een claim wilt indienen voor verlies of schade aan uw bezittingen, moet u dat doen via de verzekeringsmaatschappij van uw verhuurder. Huurdersverzekeringen zijn ontworpen om een andere dekking te bieden dan die welke de verhuurder verplicht is af te sluiten. De huurdersverzekering biedt dekking voor uw bezittingen wanneer deze zich in uw huis bevinden en wanneer ze in opslag zijn. Het dekt ook de kosten van een verblijf in een hotel terwijl uw huis wordt gerepareerd na een groot verlies.

Wat is gedekt in een huurwoningverzekering?

Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen, dus zorg ervoor dat u weet wat er in uw polis is opgenomen. Enkele van de meest voorkomende zaken die in een standaardpolis zijn gedekt, zijn: Huurders dekking is ontworpen om uw persoonlijke eigendommen te beschermen in geval van diefstal of schade. Huurdersverzekeringen omvatten over het algemeen dekking voor het gebouw zelf, maar alleen tot het bedrag van de dekking die u selecteert. Enkele standaard dekkingen zijn: – Gebouw – Structurele schade, zoals scheuren in de fundering of verzakking van het gebouw, waterschade door gebarsten leidingen, enz. – Persoonlijk eigendom – Dit dekt schade of vernietiging van persoonlijke voorwerpen in het appartement, zoals kleding, meubilair, elektronica, sportuitrusting, enz. – Aansprakelijkheid – Dit dekt de kosten van juridische verdediging en eventuele vonnissen die aan anderen worden toegekend als u nalatig bent en schade veroorzaakt aan andermans eigendom. – Medische betalingen – Dit dekt medische kosten voor anderen als u een ongeluk krijgt in uw appartement met letsel tot gevolg. – Verlies van gebruik – Deze dekking is ontworpen om u te vergoeden voor huurkosten als uw appartement onbewoonbaar is als gevolg van schade.

Hoeveel kost een huurdersverzekering?

U kunt een idee krijgen van de kosten door online een paar vragen te beantwoorden en de offertes die u krijgt te bekijken. Huurdersverzekeringspremies variëren op basis van een aantal factoren, waaronder de waarde van uw bezittingen en de locatie van uw huis. Als u het bedrag van de dekking te verhogen, zullen de kosten ook toenemen. Houd in gedachten dat u altijd het bedrag van de dekking kunt verminderen als het te duur is. Als u weinig activa en beperkte behoefte aan dekking hebt, kunt u misschien dekking krijgen voor een zeer lage prijs. De kosten van een huurdersverzekering kunnen sterk variëren, afhankelijk van de waarde van uw bezittingen. U kunt uw premie verlagen door het bedrag van de dekking voor uw bezittingen te verhogen.

5 belangrijke punten om toe te voegen aan uw huurverzekering

– Gebouwen in de gemeenschap verouderen – Het is belangrijk op te merken dat veel gebouwen in de Verenigde Staten bijna 70 jaar geleden zijn gebouwd. Dit betekent dat de fundering van het gebouw hoogstwaarschijnlijk aan het verouderen is. Als de fundering van het gebouw veroudert, zullen de reparatiekosten duur zijn. – Huurders zijn niet verantwoordelijk voor de structurele schade van het gebouw – Als er structurele schade in het gebouw, de huurder is niet verantwoordelijk voor de reparatiekosten. Dit betekent dat u voldoende dekking moet hebben voor uw persoonlijke eigendommen. – De polis van uw verhuurder beschermt uw persoonlijke eigendommen niet – De verzekeringspolis van uw verhuurder beschermt alleen het gebouw. Het beschermt niet uw bezittingen. Daarom is het belangrijk om een huurdersverzekering af te sluiten. – Maak een pakket met waardevolle spullen – U moet een doos bewaren met waardevolle spullen die niet door de huurdersverzekering worden gedekt, zoals erfstukken, familiefoto’s, enz. Op deze manier, als er iets wordt gestolen, kunt u het claimen op de huurderspolis. – U kunt het dekkingsbedrag verhogen – U kunt het dekkingsbedrag van uw huurdersverzekering verhogen wanneer u de polis vernieuwt.

3 dingen die u NIET in een huurovereenkomst moet opnemen

– Huurdersverzekering – Als u geen huurdersverzekering heeft, zal de eigendomsverzekering van uw verhuurder uw bezittingen niet dekken. – Subrogatie – Als u schrijft dat uw verhuurder verantwoordelijk is voor uw medische rekeningen, juridische verdedigingskosten of andere persoonlijke verliezen, vraagt u om problemen. – De waarde van het gebouw – Het is belangrijk op te merken dat u de waarde van het gebouw niet in de huurovereenkomst moet opnemen. Als er iets met het gebouw gebeurt, zal uw huurdersverzekering de waarde van het gebouw niet dekken.

Conclusie

Als u een pand huurt, is het belangrijk om een huurdersverzekering te hebben. Dit type van verzekering kan u beschermen tegen financiële aansprakelijkheid voor schade aan uw huuraccommodatie en de voorwerpen erin. Een huurdersverzekering verschilt van een verzekering voor huiseigenaren en kan apart worden afgesloten. Een huurdersverzekering is belangrijk omdat u mogelijk niet verantwoordelijk bent voor de schade aan het gebouw zelf. Uw huurdersverzekering dekt geen schade aan het gebouw. Als u eigenaar bent van uw huurwoning, moet u ook een huurdersverzekering hebben om uw bezittingen te beschermen voor het geval iemand gewond raakt op het terrein. Een huurdersverzekering is betaalbaar en de investering meer dan waard.

Kop 1