Hoe uzelf en uw bedrijf te beschermen met deze zes soorten beveiliging

Als u dit leest, is dat waarschijnlijk omdat u een bedrijf heeft of bezig bent er een te starten. Als zodanig weet u dat het beschermen van uw bedrijf en haar activa essentieel is. Geen enkel bedrijf kan immers lang overleven als het niet over de middelen beschikt om te gedijen. Beveiliging is belangrijk voor bedrijven van elke omvang, maar sommige bedrijven lopen meer risico dan andere. Kleine bedrijven zijn vaak een gemakkelijk doelwit voor hackers en andere cybercriminelen omdat ze niet zoveel middelen hebben voor beveiliging als grotere bedrijven. In deze blogpost behandelen we zes verschillende soorten beveiligingsmaatregelen die elke eigenaar van een klein bedrijf nu zou moeten nemen – voordat u iets ergs overkomt.

Netwerk beveiliging

Elk bedrijf heeft een goede netwerkbeveiligingsstrategie nodig die het gebruik van een firewall omvat. In geval van een inbreuk kunt u de firewall uitschakelen om verdere schade te voorkomen. Firewalls zijn geen wondermiddel, maar vormen wel een noodzakelijke eerste verdedigingslinie tegen cyberdreigingen. Voor kleine bedrijven is het belangrijk een firewalloplossing te vinden die gemakkelijk te gebruiken is en die betaalbaar is.

Firewall beveiliging

Zoals we zojuist hebben besproken, zijn firewalls een essentieel onderdeel van elk goed netwerkbeveiligingsplan, maar u moet ook begrijpen wat ze voor u doen. Firewalls zijn systemen of programma’s die het netwerkverkeer in de gaten houden om verdachte activiteiten te identificeren en te blokkeren. Er zijn twee soorten firewalls: Netwerk firewalls en host firewalls. Netwerkfirewalls bevinden zich meestal tussen uw netwerk en het internet. Host firewalls worden geïnstalleerd op individuele computers. Firewalls zijn er zowel in hardware- als in softwarevorm. Hardware firewalls worden geïnstalleerd op uw netwerk en staan altijd aan, terwijl software firewalls worden geïnstalleerd op individuele computers en alleen actief zijn als de machine is ingeschakeld.

Beveiliging van cloudopslag

De cloud is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. Cloudopslag maakt het gemakkelijk om informatie en documenten te delen met klanten, collega’s en werknemers. Helaas maakt het hackers ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Het is daarom belangrijk om een veilige cloudopslagoplossing te gebruiken. Als u cloud-opslag gebruikt, zorg er dan voor dat u weet welke beveiligingsmaatregelen er zijn getroffen. Zorg er ook voor dat u weet hoe u bij uw gegevens kunt komen als u ze offline moet halen.

Beveiliging van gebruikersidentificatie en -verificatie

De beste werknemers zijn ook het meest kwetsbaar voor beveiligingslekken. Veel werknemers loggen in op bedrijfssystemen met hun standaard gebruikersreferenties. Dit soort gebruikersidentificatie en -verificatie (UIA) laat deze werknemers open voor misbruik. Om uw beste werknemers tegen hackers te beschermen, moet u waar mogelijk tweefactorauthenticatie (2FA) implementeren. Bij 2FA moeten werknemers de standaard inloggegevens verstrekken plus iets anders, zoals een speciale code die naar hun telefoon wordt gestuurd. Deze extra stap kan vervelend zijn voor werknemers, maar is essentieel voor de bescherming van uw bedrijf.

Fysieke beveiliging

Fysieke beveiliging is de meest basale vorm van beveiliging, maar ook een van de belangrijkste. Zorg ervoor dat uw bedrijf een goed fysiek beveiligingssysteem heeft om uw werknemers en uw bezittingen te beschermen. U kunt beginnen met het inhuren van een beveiligingsbedrijf om uw beveiligingsplan te beoordelen en aanbevelingen te doen voor verbetering. Naast een fysiek beveiligingssysteem kunt u ook overwegen om veiligheidsdeuren te installeren. Dit klinkt misschien als overkill, maar u weet nooit wanneer een ontevreden klant probeert in te breken.

Beveiliging van virtuele communicatie

Het is gemakkelijker dan ooit om op afstand te communiceren met werknemers, klanten en aannemers. Communicatietools als Slack en Zoom zijn handig voor teams op afstand en verspreide werknemers. Deze zelfde tools kunnen echter ook worden misbruikt door cybercriminelen. Daarom moet u stappen ondernemen om gevoelige informatie die via deze communicatietools wordt verzonden en ontvangen te beschermen. U kunt overwegen een virtual private network te gebruiken wanneer u communiceert via openbare netwerken zoals het internet. Een VPN beschermt uw gegevens tegen controle of ontcijfering. Veel communicatiemiddelen bieden ook aanvullende beveiligingsmaatregelen, dus vraag uw team welke beveiligingsfuncties beschikbaar zijn.

Conclusie

Tegenwoordig kan een bedrijf niet meer zonder beveiliging. Deze zes soorten beveiliging zullen uw bedrijf en activa beschermen. Het is belangrijk om een goede netwerkbeveiligingsstrategie te hebben die het gebruik van een firewall omvat. Firewalls zijn belangrijk voor bedrijven omdat ze het netwerkverkeer in de gaten houden en verdachte activiteiten identificeren. U zou ook gebruik moeten maken van cloud-opslag, maar zorg ervoor dat deze veilig is. Zorg er ten slotte voor dat u uw communicatie beschermt met virtuele communicatie en zorg ervoor dat uw fysieke beveiliging op orde is.

Kop 1